Home | Contact
 
 
Goede doelen: Eijsden helpt Simbrias
Kerstpakkettenactie voor bergdorpen in Roemeni

In Maastricht, Eijsden en wijde omgeving beijvert de Stichting Eijsden helpt Simbrias zich al vele jaren om rond de kerstdagen aan de bewoners van een aantal bergdorpen in de binnenlanden van Roemeni een kerstpakket aan te bieden.

De pakketten met levensmiddelen worden hier in Nederland door mensen die dit initiatief een warm hart toedragen gevuld, waarna de pakketten per vrachtwagen naar Roemeni worden vervoerd waar onder toezicht de distributie wordt verzorgd.

Het is hartverwarmend om te zien met hoeveel vreugde en blijdschap de bevolking uit die bergdorpen de pakketten uit Nederland in ontvangst neemt. Met voor onze begrippen uiterst primitieve transportmiddelen (met de hand getrokken sleen of soms met een kar bespannen met koeien) komen de mensen hun kerstpakket ophalen. Wij kunnen ons nauwelijks voorstellen met hoe weinig we mensen op bijna 2000 km. van Nederland vandaan, dolgelukkig kunnen maken.

Ook u kunt aan dit lovenswaardige initiatief meewerken.

Doet u mee, dan vragen we u om gebruik te maken van een z.g. A4 - doos of een doos van ongeveer dezelfde afmetingen. U bepaalt zelf de inhoud, maar om u een idee te geven waarmee u de mensen in Roemeni zeker een plezier doet, volt hier een lijstje van de artikelen die wij in het pakket doen.

Blikje leverpasteiDoos Zaanse koekenPakje hagelslagRolletje kaakjes
KimononootjesDoosje bonbonsDoosje smeerkaasBusje tafelzout
Pakjes soepAnti hoest pastillesBlikjes visZakje pinda's
Stuk chocoladeBlikjes ananasstukjesPak koffiePot mayonaise
Pakje kauwgomPot chocoladepastaPakje theePakjes pudding

Ook dit jaar ziet elk gezin in Hodos - een dorp bij Tirga Mures - en in de omliggende dorpen weer uit naar een kerstpakket.

Met een maandinkomen van, omgerekend, zo'n 150,-- kun je je immers niets extra's permitteren. Ook de kinderen zullen we niet vergeten.
Elk levensmiddelenpakket wordt op naam afgegeven en de afzender uit Nederland krijgt bericht welk gezin zijn of haar pakket heeft ontvangen. Zo blijft er niets aan de strijkstok hangen.

Doet u ook mee!
Nadere inlichtingen en formulieren verkrijgbaar bij:
Wim van Ool, Eijsden, tel.043-4092280 ofwel pjandewitte@kpnplanet.nl


Indien u niet in de gelegenheid bent om een pakket samen te stellen en dit af te geven op n van de contactadressen, kunt u desgewenst een pakket op uw naam laten maken als u 15,-- stort op 11.50.47.700 t.n.v. Stichting Eijsden helpt Simbrias.

Wilt u dan wel naast "Kerstactie 2024 Hodos" uw naam en postcode vermelden, zodat we de ontvanger in Roemeni kunnen vertellen van wie zijn of haar pakket afkomstig is.

Namens onze Roemeense vrienden; Hartelijk dank. 
 
    Promotie | Pers | Copyright KerstmisOnline 2000/2024 | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Colofon | Contact